All Of Me

All Of Me is al een oud nummer, een echte jazz-standard zoals dat heet, want het nummer stamt al uit 1931. De song is geschreven door twee liedjesschrijvers uit Detroit, Seymour Simons en Gerald Marks.  Zij boden het lied aan aan Belle Baker, een plaatselijke ster. Zij zong het lied op het podium van het Fisher Theatre in Detroit. Naar verluid zou deze zangeres kort daarvoor haar echtgenoot verloren hebben. Overmand door emoties barstte zij na dit lied gezongen te hebben op het podium in tranen uit. Dit maakte zoveel indruk dat het verhaal door de media naar buiten werd gebracht en er mede voor zorgde dat dit lied in korte tijd zeer populair werd.

 

Niet alleen het publiek hield van het lied, ook vele zangers namen het lied op in hun repertoire en namen het op de plaat op. Hieronder ook voor ons bekende namen als Billie Holiday, Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Frank Sinatra, Shirley Bassey en velen meer. Ook nu nog spreekt het nummer aan, reden waarom Michael Bublé het nummer eveneens heeft opgenomen op zijn album Crazy Love.

 

 

Eén van de eerste opnamen uit 1931 is op het eerste video-filmpje te horen, waarin dit nummer wordt gezongen door Ruth Etting.

In de door Lennie Niehaus gearrangeerde versie wordt All Of Me hier gebracht door de No Noise Big Band uit Langen, Duitsland.

 

All Of Me gezongen door Ruth Etting
All Of Me door No Noise Big Band uit Langen