April in Paris

April in Paris is een lied dat in 1932 werd gecomponeerd door Vernon Duke voor de Broadway Musical Walk A Little Faster. Het origineel was in 1933 een hit in de uitvoering van Freddy Martin. In 1952 werd een film gemaakt met het verhaal van de musical. Ook nu werd het lied een hit, nu in de uitvoering door het Saunter-Finegan Orkest. Het nummer was populair en werd uitgevoerd door vele musici en zangers, waaronder Louis Armstrong, Shirlie Bassey, Charlie Parker, Frank Sinatra, Billie Holiday, Doris Day, Glenn Miller en ga zo nog maar even door. De uitvoering door Count Basie van 1955 is wel de meest bekende, met een trompetsolo gespeeld door Thad Jones en Basie zelf die zijn orkest aan het einde toeroept “One more time” en daarna “One more once”.

 

 

Twee video’s bij dit nummer. In het eerste filmpje speelt het orkest van Count Basie dit nummer en in het tweede filmpje de Jazz Audingue Big Band het nummer in vrijwel hetzelfde arrangement als JD’s Big Band.

Count Basie en zijn orkest
Jazz Audingue Big Band
Geluidsfragment:

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.