Optreden in Loosduinen

ma, 2018-12-24 13:48

 

                        ’t WAS ANDERS

“We kunnen optreden in Loosduinen op 22 december”.  Dat was de mededeling, verdere gegevens ontbraken. Dan zoek je op internet naar “kerstmarkt in Loosduinen op 22 december” en het enige dat te vinden is, gaat over het Dickensfestival aldaar. Vandaar mijn achteraf gezien foutieve aankondiging op de website.

 

 

We reden samen met het in dezelfde plaats optredende Jubal  All Star X-Mas Band per bus naar Loosduinen en zagen het centrum rondom de kerk waar diverse in klederdracht getooide personen rondliepen. Alleen de bus reed door en stopte na zo’n twee minuten bij een dichtbijgelegen winkelcentrum. Dat was de plaats van optreden en het had allemaal niets te maken met het Dickensfestival. We zouden wat kleding betreft ook zeker uit de toon vallen.

Naast onze twee muziekgroepen was er ook nog een blazersensemble uit Apeldoorn actief. Die en de Band van Jubal liepen rond en speelden op verschillende locaties. Wij hadden een vaste locatie op het plein onder de kerstboom.

 

 

Antoinette was deze zaterdag niet beschikbaar en had haar laatste optreden in Gouda gehad. Maar we kunnen gelukkig nog altijd terugvallen op Licia, die het nog steeds leuk vindt om bij ons te zingen.  Ik heb in het stukje over het optreden in Gouda Antoinette geroemd en haar onze beste zangeres genoemd, maar Licia doet daar eigenlijk maar heel weinig voor onder. Antoinette heeft net wat meer volume en een net iets vollere stem, maar qua zang doen de dames voor elkaar niet onder.

Hadden we in het verleden nogal eens last van aanpassingsmoeilijkheden op een vreemde locatie, ook dat hebben we, denk ik, achter ons gelaten. We speelden vanaf het begin zeker goed daar en trokken flink wat bekijks. Eén punt in ons voordeel ten opzichte van andere alleen instrumentale groepen is de zang. Vooral bij de zangnummers groeide het aantal toeschouwers.

Tussen één uur en vier speelden we ons kerstprogramma drie maal. Er was ook voor consumptiebonnen gezorgd, het weer zat mee, wel een koude wind, maar het was droog, en zo droeg alles bij aan een leuk optreden, dat wat ons betreft voor herhaling vatbaar is.

 

Datum: 
maa, 2018-12-24