JDs Big Band speelt bij Dickensfestival Loosduinen

vr, 2018-11-09 11:57

          Dickensfestival Loosduinen

Op 22 december zal JD’s Big Band de swingende kerstklanken laten horen op het Dickensfestival in Loosduinen. Ook de Jubal All Star X-Mas Band zal zich hier laten horen. Hierbij wat informatie over dit Festival:

 

Engelse sfeer van Charles Dickens herleeft in Loosduinen.Hiervoor zal tussen 10:00 en 17:00 uur het gebied rond de Loosduinse molen, het Loosduins museum en de Abdijkerk worden omgetoverd in de Engelse sfeer van Charles Dickens uit de 19e eeuw. Beroemde personages van deze Engelse schrijver komen in Loosduinen tot leven.Naast Scrooge zien we onder andere personages als dronkaard, kantoorklerk, bankier, deftige en charmante dames en heren, bloemenverkoopster, jager, bankier, dienstmeid, naaister, kunstschilder, weeskinderen en marktkooplieden. En dat allemaal op de oudste locatie in Loosduinen.

Naast de vele Dickensfiguren is er nog van alles te zien.

Nabij de Abdijkerk komt een levende kerststal met Maria, Jozef, het kindje Jezus, os, ezel, schapen en een heuse kameel. Het is nog de enige levende kerststal in de Haagse regio.

Tevens kunt u dag ook genieten van de X-Mas Vocals, een a capella-kerstkoor in de stijl van Charles Dickens! De échte kerstman is deze dag aanwezig en heeft vast voor ieder kind iets lekkers. Naast een 50 tal Dickens figuranten zal Scrooge  en zijn team het publiek weer op eigen wijze verrassen. Tevens wordt u muzikaal verrast door het Dickens Duet en de Kerstorgelman. Tot slot kunt u Scrooge de verhalenverteller tegen komen die met zijn meeslepende stem schitterende verhalen gaat vertellen. 

Om de sfeer compleet te maken zijn er een tiental Oude Ambachten op het Dickens terrein aanwezig.

In de middaguren, vanaf 13:00 uur, zullen hier ook JD's Big band en de Jubal All Star X-Mas Band zoch laten horen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Datum: 
vri, 2018-11-09