Voorstraat Noord Festival 2018

za, 2018-09-08 18:38

Je organiseert een festival in een winkelstraat. Je biedt aan dat argeloze toeschouwers een partijtje kunnen SUMO-worstelen of op een ronddraaiende stier kunnen proberen te blijven zitten. Verder verzeker je je van de medewerking van niet de minste artiesten, zoals Ragged Them Dirty, Sonic Boom, Cochon Bleu en als klap op de vuurpijl Nancy Kleurenblind & De Zingende Roadie. Wat mis je dan nog in zo’n programma? Natuurlijk JD’s Big Band.

Gelukkig werkte het weer deze editie van het Voorstraat Noord Festival mee en konden we aan het veelvuldig opgekomen publiek laten horen wat we in huis hebben. Weliswaar moest dat geperst worden in één klokuur, want na dat tijdstip zou schuin tegenover onze speelplek de Scrambolas starten met veel geweld en gierende gitaarsolo’s.

Maar goed, ook in een uur kun je flink wat van je nummers laten horen en niet te vergeten Antoinette ten tonele voeren, voor wie het de eerste keer was dat zij kon zingen op dit Festival. Dat haar bijdrage aan het geheel groot is, bleek wel uit het feit dat juist bij de zangnummers er nogal wat mensen bleven staan. Zang brengt duidelijk iets extra’s in ons programma. We lieten ook voor de eerste keer hier de nieuwe muziekstandaards zien. Voor de tweede keer in een buitenoptreden, met de nodige problemen. Mijn eigen standaard is wel drie keer omgewaaid en ik heb zeker zes keer mijn spel moeten onderbreken om de standaard die dreigde om te vallen nog te redden. Voor het overige hebben we, denk ik, een goed en degelijk optreden verzorgd, waarin voor de eerste keer Cry Me A River ten gehore werd gebracht en dat gebeurde zeker niet onverdienstelijk. Maar een uur is gauw voorbij als je het naar je zin hebt. Gelukkig bleef er nog genoeg te beleven over op het Voorstraat Noord Festival.

Datum: 
zat, 2018-09-08