Aubade Koningsdag 2018

vr, 2018-04-27 18:44

Het plein lag er nog verlaten bij toen we rond negen uur ons verzamelden op het plein voor het Dordtse stadhuis. Koningsdag 2018. Na twee jaar te koud en te nat weer leek het er nu op dat de weersgesteldheden ons wat beter gezind waren. Nou ja, het was eigenlijk toch wel koud op dat tijdstip. Als 10 graden als maximumtemperatuur wordt aangegeven, dan snap je wel dat het om negen uur daar nog ver vandaan lag. Toch had Dordt een primeur: JD’s Big Band speelde de aubade in het “nieuwe” uniform. Hoewel, toen de koning zijn eerste “eigen” koningsdag in Dordt hield, speelden wij die middag voor de eerste keer in dit uniform op het grote podium op het Statenplein. Dat was in 2015. Nu drie jaar later dus voor veel mensen een kennismaking met ons witte jasje. En dan ook nog de nieuwe muziekstandaards…. Het kon niet op.

 

 

Om half tien starten we ons programma. Veel van de nummers waar we veel aandacht aan hebben besteed voor het optreden in BeneVia stonden ook nu op het programma. We hebben  zonder meer ons visitekaartje afgegeven. Als zelfs Juballers voor ons klapten, dan wil dat toch wel wat zeggen. Een mevrouw uit het publiek kwam na afloop naar ons toe om ons te bedanken voor die lekkere muziek die wij hadden gebracht. En zo was het ook. We kunnen niet alleen de noten spelen van een nummer, zoals vroeger, maar er ook echt muziek van maken. En dan moet ik vooral niet vergeten om Antoinette te noemen, die heerlijk aan het uithalen was bij Feelin’ Good, maar ook heel ingetogen kan zingen bij Don’t Know Why of bij Come Rain or Come Shine. Kortom, we hebben ons van onze goede kant laten zien en laten horen.

 

 

 

Hadden we vorig jaar een (inval-)burgemeester die met zijn trompet tussen ons in ging staan om de Koningsdagliedjes mee te spelen, nu hebben we een burgemeester die het kennelijk een eer vond om met onze Big Band op de foto te gaan. En zo hoort het ook.

 

Datum: 
vri, 2018-04-27