Swingin' Dordt 2018

di, 2018-03-20 10:39

Natuurlijk bestaat de neiging om een zelf georganiseerde avond vooral positief te belichten. Hoe fijn is het als je dat kan doen zonder de waarheid geweld aan te doen. De 2018 editie van Swingin’ Dordt was namelijk een geweldige gebeurtenis. Beatrix Brass beet het spits af en liet horen nog altijd muzikaal zeer vaardig te zijn. Een mooie klank in het geheel en een goede balansverhouding. Voor mij persoonlijk was met name Don’t Cry For Me Argentina een hoogtepunt, direct gevolgd door O Sole Mio.

Na de pauze was het de beurt aan onze eigen Big Band. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt en veel gehad aan de steun van vooral Rob en Robin. Nu was het moment daar om te laten horen wat dit heeft opgeleverd. Ik denk dat ik niet te veel zeg als ik stel dat we deze avond geweldig goed hebben gespeeld. Natuurlijk blijven er nog punten ter verbetering, maar luisterend naar de geluidsopname van deze avond heb ik ook vele mooie en goed uitgevoerde stukken gehoord. Zelfs het volslagen nieuwe Recuerdos kreeg een prima uitvoering. Ook de verschillende solo’s klonken op z’n minst acceptabele tot zelfs indrukwekkend. Natuurlijk niet vergeten te noemen dat onze zangeres Antoinette Teuteberg zich voor het eerst samen met onze band in onze eigen stad kon laten horen. Dat we blij zijn met zo’n goede zangeres moge duidelijk zijn. In de zangnummers hebben we elkaar naar grote hoogte gestuwd. Laat deze samenwerking maar lang in stand blijven.

Het slotstuk was een nummer van Beatrix Brass dat de titel draagt With Little Help From My Friends. Die hulp hebben wij Beatrix Brass geboden door dit nummer samen met hen te spelen. Twee bevriende verenigingen, ruim veertig muzikanten, dat klonk echt als een klok.

De hele avond vraagt om een soortgelijk gevolg. In zijn slotwoord kondigde dirigent Jan Slager dan ook een nieuwe versie aan: Swingin’ Dordt 2020. Tot dan.

Datum: 
din, 2018-03-20