Optreden in Puttershoek

ma, 2017-10-30 16:31

Van oude mensen en nieuwe omstandigheden

Pas kortgeleden werd onze Big Band benaderd voor een optreden in het verzorgingshuis ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek. Eigenlijk waren we net bezig met de omschakeling naar het kerstprogramma in verband met een drietal optredens in de week voor de kerstweek. Maar dit verzoek was te sympathiek om voorbij te laten gaan. In het genoemde verzorgingshuis woont meneer Klok en op 28 oktober vierde hij zijn tachtigste verjaardag. Al jaren lang heeft meneer Klok geroepen dat, als hij die leeftijd mocht bereiken, er een feest zou zijn met een band erbij. En die band was onze Big Band. Als wij zo de feestvreugde kunnen vergroten, dan zijn we bereid om daaraan mee te werken.

Niet dat dit zomaar ging, want er waren wat aanpassingen nodig. Als eerste bleek onze drummer op deze datum niet beschikbaar. Gelukkig hebben we in Peter Bezemer een betrouwbare vervanger. Dat probleem was dus opgelost. Maar ook onze muzikaal leider, Jan Slager, bleek op deze datum voor zijn werk in het buitenland te zijn. Zijn broer Gert was bereid om de muzikale leiding op zich te nemen, zoals hij al eens eerder heeft gedaan. En dan hadden we ook nog de zang. Sinds kort is Antoinette Teuteberg als zangeres aan onze band verbonden. Zij had nog maar één keer met ons mee gerepeteerd toen we werden benaderd voor het optreden, maar Antoinette gaf aan het wel te zien zitten om op deze zaterdagmiddag met de band te zingen. Dat is heel fijn, omdat een relatief groot gedeelte van ons programma uit zangnummers bestaat. Dus Antoinette had haar eerste optreden met onze Band in Puttershoek. Ze stond daar te zingen als of we al jaren samen optreden. Heel fijn dat het zo klikt. Hopelijk het begin van een lange samenwerking. We hebben de laatste tijd niet zo’n geluk gehad met onze zangeressen, dus een stabiele situatie is zeer welkom.

In het restaurant van het tehuis werd het feest gehouden. Een plek waar we al twee keer eerder optraden. Opnieuw viel op wat een geweldige ruimte dat is en dat het daar zo fijn spelen is. Het geluid wordt voldoende gedempt, zodat het niet te hard overkomt en toch geeft het je het gevoel dat je vrijuit kan spelen. Ondanks de aanpassingen in de band verliep het optreden goed. Het klonk als een klok. Na een tweede keer het Lang Zal Hij Leven gespeeld te hebben, bedankte de dame van de organisatie ons hartelijk en zij zei namens meneer Klok dat hij een geweldige middag had gehad. Niet veel later liep ik met haar op toen zij een bewoner in de rolstoel naar de lift reed en opnieuw gaf ze vol enthousiasme aan dat JD’s Big Band de mensen een hele fijne middag had bezorgd. Daar zijn we natuurlijk blij mee. Ook met het feit dat er in dit tehuis meerdere mensen wonen die de leeftijd van tachtig jaar gaan bereiken. Wie weet wat dat voor ons nog betekent…..

 

 

Datum: 
maa, 2017-10-30