Optreden Winkelhart Spijkenisse

zo, 2017-06-18 16:20

De plaats van optreden was uitstekend: een mooi, groot plein, met diverse terrasjes, zoals die voor het theater, maar ook aan de andere kant bij de horecagelegenheden.  De tent achter ons was prima. Het hield de wind van achteren tegen en beschermde (een deel van) de band (een deel van de tijd) tegen de sterke zonkracht. Zelf zat ik op een ongunstige plek en kreeg als één van de laatsten schaduw, met als gevolg een roodverbrande kop. Maar de tent was dus prima, ook voor het geluid. Het weer was eigenlijk ook prima. Tijdens het eerste blok nog een afwisseling van bewolking en zon, daarna een zonovergoten middag, zonder dat de temperaturen schrikbarend hoog waren. Bij het eerste blok hebben we nog in de witte jasjes gespeeld, daarna waren we blij dat we die weer konden uittrekken. We hebben daar, na een wat aarzelend begin, een goed optreden verzorgd.

Wat ontbrak er dan nog aan om het een feestje te laten zijn? Publiek. Er waren terrasjes, maar die werden niet of nauwelijks bevolkt. Pas in de verte, bij het begin van de winkelstraat, zaten mensen echt aan het terras. Wij moesten het doen met de toevallige passant, die meestal, al voort sjokkend, even keek, soms even bleef staan en dan weer verder ging. En dan hadden we In The Stone expres aangepast om tijdens het deel dat door de ritme sectie werd gevuld een aankondiging te kunnen doen. “Voor u treedt op JD’s Big Band uit Dordrecht”. Maar wie die “u” was, bleef een mysterie. Afijn, we waren kennelijk een radertje in het grote geheel dat Music Festival Winkelhart Spijkenisse heette. Op meerdere plaatsen werd muziek gemaakt. Wij zaten aan de rand van het zogenaamde hart. Blijkbaar was er een bypass nodig om het publiek bij ons te krijgen, een omleiding die er niet kwam.

Maar goed, we zijn professioneel genoeg om dat te doen waarvoor we waren gecontracteerd. Sterker nog, we hebben daar zeker goed gespeeld. We hebben ook van alles gedaan om een goed optreden te kunnen verzorgen. Toen onze zangeres Esther aangaf die dag niet beschikbaar te zijn, is één van haar voorgangsters, Marleen, gevraagd om die plek in te nemen. Marleen heeft ja gezegd op dit verzoek en liet horen dat zij niet voor niets één van onze beste vocalisten is geweest. Ook Roel en Gert S. hebben dingen omgegooid of zo georganiseerd dat zij bij het optreden aanwezig konden zijn en de club zich dus in volle sterkte kon presenteren. Of er een vervolg op dit optreden komt, weten we niet, maar mocht dat het geval zijn, dan prefereren wij een plek waar we gemakkelijker publiek kunnen trekken.

Datum: 
zon, 2017-06-18