Aubade Koningsdag 2017

vr, 2017-04-28 12:17

 

Alles werkte mee, behalve het weer. Nou ja, we hebben droog kunnen spelen. Pas bij de laatste tonen van de aubade begon het te spetteren en voordat de bui echt los kwam, lagen alle spullen al in de bestelbus op weg naar het JMC.

Het weer werkte in die betekenis niet mee dat de temperaturen wel heel laag waren voor eind april. Nachtvorst in de nacht van woensdag op donderdag betekende een koude start van de koningsdag.  Dus voor het tweede jaar op rij de winteroutfit aangetrokken. Jammer, want het lag in de bedoeling om foto’s te maken van de band in het nu geheel complete uniform. Dat moet dan maar op een ander moment. Toch hadden we nog iets nieuws, aan de voorkant van de band stonden de nieuwe muziekstandaards.

 

Hoewel het dus koud was, hebben we een uur lang ons eigen repertoire gespeeld en ook nog eens goed gespeeld. Zelfs het nieuwe nummer  April in Paris kwam er voor de eerste bij een optreden heel aanvaardbaar uit.

 

Het was prettig dat we Licia weer in ons midden hadden die de zangnummers voor haar rekening nam. Licia voegt met haar mooie stemgeluid veel toe aan onze band. Jammer dat dit maar een eenmalige samenwerking was. We begonnen met een leeg stadhuisplein, maar naarmate we langer speelden, bleven er steeds meer mensen staan luisteren. Tijdens de aubade was het echt druk rondom het plein.

 

Een verrassing was dat onze tijdelijke burgervader zijn trompet bij zich had. Het was bekend dat hij in Breda in een carnavalsorkest speelt, maar nu kwam hij met trompet in de rij trompettisten van de big band staan om een paar nummertjes tijdens de samenzang mee te spelen. Het is dat we al zoveel trompettisten hebben, anders ……..

 

 

Datum: 
don, 2017-04-27