Optreden in het Auditorium van het ASZ

ma, 2016-12-12 11:41

Een eerste optreden op een voor JD’s Big Band nieuwe locatie, het auditorium van het Albert Schweitzerziekenhuis in onze eigen stad. Een mooie ruime zaal, een voldoende groot podium en, zoals je daar mag verwachten, een goede verzorging van de inwendige mens. Tel daarbij op dat de zaal goed gevuld was met zo’n honderd aanwezigen. Dan is aan alle voorwaarden voldaan om een goed optreden te verzorgen.

Het duurde even voor de laatste aan bed gebonden patiënten en rolstoelen en rollators het auditorium hadden bereikt. File voor de liften blijkbaar. Uiteindelijk had iedereen een plekje gevonden en kon Jan aftellen voor het eerste nummer. JD’s Jingle Bells Big Band was vrijwel compleet aanwezig. Ondanks dat was het geluid niet te hard. Sterker nog, in de pauze gaf Jan bij de trompettisten aan dat zij bij het tweede deel wel iets harder mochten spelen. Roos was deze middag verhinderd, dus kon Rita zich uitleven. En dat heeft zij ook gedaan. Complimenten aan Rita, dat zij ook de nummers die voor haar vrij hoog zijn en normaal door Roos gezongen worden nu allemaal zelf deed en nog goed ook! Dat Rita een vrouw is met een lange adem, bleek wel toen zij beide keren dat we O Holy Night speelden de volledige twaalf laatste maten haar zangnoot vasthield. Nu kun je dat risico in een ziekenhuis wel nemen, in geval van nood is de beademing immers dichtbij.

Naar mijn mening hebben we deze middag een goed optreden gegeven. Eén vraag blijft: is het nodig om een pauze in te lassen? Voor een deel van het publiek, dat op een enkeling na tot die pauze keurig op de plaats bleef, was die onderbreking toch het moment om zich terug te trekken of te laten rijden. Eén uur spelen zonder pauze moet toch mogelijk zijn? Misschien iets om over na te denken, mochten we volgend jaar opnieuw opwachting mogen maken met ons kerstprogramma. Ik hoop daar elkaar gezegd wel op.

Zo, dat was de eerste van het kwartet optredens deze maand. Als we bij de andere drie even goed spelen (of nog beter) dan kunnen we met een tevreden gevoel  dit jaar afsluiten.

 

 

Datum: 
maa, 2016-12-12