Op de dansvloer

di, 2015-09-15 15:45

Speelden we vorig jaar op het Otto Dickeplein, terwijl om de hoek het Voorstraat Noord Festival losbarstte, dit jaar konden we ons op 12 september bij datzelfde evenement laten horen. Het weer was ons – en de organisatie – gunstig gezind. De voor de middag voorspelde regen bleef lang uit en kwam pas halverwege de avond los. De temperatuur was zelfs zeer aangenaam, om te spelen of om zo maar rond te lopen. En er waren heel wat mensen die dat laatste deden. Die kwamen ook allemaal voorbij aan het “podium” dat was neergelegd in de toegang tot de Nieuwbrug, tussen de Voorstraat en de Wijnstraat.

Podium was wel een groot woord voor het dunne laagje vloer dat er lag. In het programma stond het dan ook niet als podium aangegeven, maar als dansvloer. Big Band en dansvloer, daar kun je je iets bij bedenken, dat kwam vaker voor. Maar dan speelde de Big Band wel áchter de dansvloer en niet óp de dansvloer. Maar goed, dat was ons podium voor die middag. Ingeklemd tussen een demonstratie van vier soepele dames van de Life Style Studio Zumba vóór ons en het Ukelele Orchestra na ons, brachten wij ons programma tussen 12.45 en 14.15 uur.

Het is altijd wennen op een nieuwe locatie hoe alles klinkt en hoe je elkaar hoort. Eigenlijk viel dat deze middag best mee. Het eerste blok kwam er stevig uit en zorgde ervoor dat een deel van de bezoekers aan het festival kortere of langere tijd bleef staan kijken en luisteren. Was het eerste blok al het beluisteren waard, het tweede blok werd alleen maar beter. Feelin’ Good pakte je helemaal, met spetterende trompetten en sterke zang van Licia.  En It’s Not Unusual als sluitstuk is zelden zo strak gespeeld, met Rita die zich in dit nummer kon uitleven. Een welverdiend applaus was onze beloning. En naar we hopen de uitnodiging om volgend jaar weer present te zijn.

En dat allemaal op de dansvloer…. the dancefloor. Dat schoot mij zo te binnen: de titel van een lied uitgebracht in 2001: Murder on the Dancefloor. Nou kwam bij ons dat meisje uit Kalamazoo niet geheel ongeschonden uit de strijd, maar om nou van moord te spreken……

Foto's van het optreden zijn te zien in het fotoalbum. De foto's zijn gemaakt door Heleen de Bruin en Sabine Becht.

Datum: 
zat, 2015-09-12