Opus Zes in Sassenheim

ma, 2015-06-22 18:18

Ook in Sassenheim scheen de zon die zaterdag 20 juni, toen we, uitgenodigd door Adest Musica uit die plaats onze muzikale kwaliteiten mochten laten horen in het kader van Opus Zes. Degenen die de oude formule van Opus nog kennen, zullen dit optreden niet in dit kader zien. Geen gelegenheid was er om de andere bands te zien of bekenden  uit de groepen waar we jaarlijks mee hebben opgetreden te begroeten. K&G? Ik heb ze niet gezien. Natuurlijk is het leuk om op te treden, maar zo lijkt het wel een goedkoop pakket, dat wordt aangeboden aan de een of andere organisatie. Als je dan zelfs bij de ontvangst de koffie nog zelf moet betalen, dan kost het niet alleen de club – voor de gehuurde bus – maar ook ons als leden geld op te mogen optreden. Natuurlijk vind ik het leuk om te spelen, maar zo is ooit de formule van Opus niet opgezet.

Maar goed, het weer was prima. Een lekker zonnetje, niet te hoge temperaturen. We speelden in afwisseling met de Flora Band en dat was allemaal prima, toen het allemaal eenmaal stond. Ja, we zijn nu eenmaal twee totaal verschillende clubjes, die hun eigen wensen hebben. Daarbij gebruiken wij nogal wat aan apparatuur. Toch ging de wisseling tussen de twee groepen best snel. Mede doordat Jan Pieter en Oscar de zaakjes goed voor elkaar hadden. In ruim vijf minuten was het beeld veranderd van rood in wit. Het is misschien wel goed dat we zo verschillend zijn. Het publiek heeft dan ook steeds een andere stijl om naar te luisteren. Opvallend was dat regelmatig een grote groep uit het winkelende publiek bij ons optreden bleef staan luisteren.

En waar zaten we dan? Midden in de winkelstraat tegenover de Hema, tussen de marktkramen. Aan de ene kant een Vietnamese loempiaboer en aan de andere zijde een bloemenkraam. Zo konden wij als echte marktlui onze muzikale waar aanprijzen. Want ja, je neemt er wat van mee, nietwaar? Wil je voorbeelden? Hier komen ze:

Summertime:                                 Ja mensen, hiermee kun je je zorgen wel voor even vergeten.

A String of Pearls:                         Het zit niet lekker, maar het klinkt heerlijk.

Mercy:                                           Het is er in velerlei vormen. Wij raden deze aan.

It Don’t Mean a Thing:                   Als je je die hebt eigen gemaakt, raak je ‘m niet meer kwijt.

Cute:                                             Ook de kleintjes houden hiervan.

Besame Mucho:                             Wat is zo’n klapzoen je waard?

A Night in Tunisia:                          Wat je van ver haalt, is lekker.

Come Rain or Come Shine:           ’t Is echt een aanrader. Ik speel hem thuis ook.

Don’t Know Why:                           Alle gevoel is hierin gelegd.

It’s Not Unusual:                            Hoe zou je Tom Jones kunnen tegenspreken…

The Girl from Ipanema:                 U zocht nog iets voor vaderdag?

Feelin’ Good:                                Het is ietsje meer. Mag dat?

 

 

 

 

Datum: 
maa, 2015-06-22