Je ziet ze vliegen........

zo, 2015-06-14 16:30

…….en je hoort ze spelen. Dat allemaal op het vliegveld Seppe op een mooie zaterdag, 13 juni 2015. Het was de zesde keer dat JD’s Big Band op deze plaats zich liet horen. De vorige keren waren prettige optredens, waar we goede herinneringen aan hebben overgehouden. Het was dus prettig om te horen dat we opnieuw te gast mochten zijn op dit kleine vliegveld. De aanleiding was deze keer het in de hangar gesitueerde vliegende museum dat nu 25 jaar lang door vrijwilligers wordt gerund. Eén van die vrijwilligers is ons lid Hans Vliegenthart en via hem zijn de contacten gelegd met de organisatie van deze dag. Dat ging niet helemaal met vliegende start, maar uiteindelijk waren alle donkere wolken verdwenen en konden we ons opmaken voor een middag spelen op Seppe. We zouden beurtelings optreden met een andere vrijwilliger daar, een piloot die ook optreedt als clini-clown. Vandaag ging hij de kinderen die op het terrein waren een halfuurtje per keer bezig houden met een verhaal over een teddybeer en een Piper Cup.

De big band was gesitueerd voor de open deur van de hangar. Dat was helemaal prima en ook een paar graden koeler dan buiten. De hangar diende tevens als klankkast en het geluid kon toch goed weg naar buiten toe. Daar buiten zat en stond het publiek, dat natuurlijk niet voor onze Big Band was gekomen, maar om de vele vliegtuigjes in de lucht te zien en deze keer ook de oldtimer automobielen die her en der op het terrein stonden. Dat konden ze doen met  de swingende klanken van JD’s Big Band op de achtergrond.

Om twee uur begon de Big Band met het eerste blok. We spelen eigenlijk altijd goed op Seppe en deze keer was geen uitzondering. Met name de krachtige en strakke trompetsectie viel in dit blok op. En natuurlijk de zang van Licia, die zich helemaal uitleefde in Feelin’ Good. Heerlijk. Maar ook de andere nummers en solo’s kwamen er goed uit. En niet te vergeten dat we een drummer in ons midden hadden die slechts een paar keer met ons had mee geoefend om zo Gerard te kunnen vervangen. Peter Bezemer was deze vervanger en hij heeft zich goed van zijn niet gemakkelijke taak gekweten. Fijn als je zulke mensen hebt om op terug te vallen.

En dan was er nog een primeur. Tijdens het tweede en derde blok heeft ook zangeres Rita de Kimpe voor het eerst met onze Big Band gezongen tijdens een optreden. Ook zij liet horen dat wij nu een krachtige, jazzy zangeres in onze gelederen hebben. Heel fijn. Toen het laatste blok gespeeld was, konden we terug kijken op uitstekend optreden. De organisatie heeft zeker waar voor hun geld gekregen……

 

 

 

 

 

 

 

Datum: 
zon, 2015-06-14