Opus 6 bij Kom in de Kas

ma, 2014-04-07 18:04

In de kas kan alles, zegt de reclameposter voor Kom in de Kas. Dat is op zaterdag 5 april wel gebleken, toen in het kader van Opus 6 zes muziekgroepen in of bij de kassen van Rijnsburg aan het spelen waren.

Het weer zou na een mooie periode juist aan het einde van de week omslaan, zo werd eerder in de week aangekondigd, met regen op de zaterdag. Hoe dichter het weekend naderde hoe beter de berichten werden. De regen alleen in de ochtend….., nee, de regen alleen in het oosten, maar wel grijs….., nee, wel grijs in de ochtend, maar de zon zou zich ook laten zien…… Uiteindelijk was het die ochtend weliswaar nog fris en grijs, maar halverwege begon de zon zich al door het wolkendek heen te dringen en daarna is het een prachtige, zonovergoten dag geworden. Wat dat betreft kon de organisatie het niet beter wensen. En ook de toeschouwers niet, die in groten getale naar de kassen kwamen voor een bezoek en en passant een stukje leuke muziek te horen kregen.

De ontvangst in het clubgebouw van de Flora Band was vriendelijk, de koffie lekker alsook de aangeboden koeken. Even na elf uur vertrok JD’s Big Band op weg naar de locatie van optreden. Maar waar was die eigenlijk. Een pendelbus bracht ons van de parkeerplaats naar een kwekerij. Maar was dat wel de goede. Iemand meende te weten dat dit wel de plek was voor onze lunch, maar niet de plek van het optreden. Dus terug in de pendelbus en op zoek naar een andere locatie. Halverwege hierheen stapte een familie in, die een folder bij zich hadden. Hier stond luid en duidelijk vermeld dat JD’s Big Band – voor het gemak omgedoopt in DJ’s Big Band – moesten optreden op de locatie waar we net vandaan kwamen. Dus toch. Afijn, bus gekeerd en terug naar die kwekerij. Daar sloeg de twijfel toe, want waar waren dan Oscar en Jan-Pieter en onze materialen? Geprobeerd telefonisch met die beiden in contact te treden. Dat lukte niet. Na enig heen en weer gepraat kwam iemand met de opmerking dat wij op locatie 6 zouden moeten zijn. Net was de volgende pendelbus gearriveerd en stond Cor met zijn grote bas buiten de bus. “Ga maar weer naar binnen, hier moet je niet zijn”. Met een pendelbus vol Big Banders ging het vervolgens naar locatie 6 en ja, daar stond de materiaalwagen. Oscar en Jan-Pieter hadden ons al eerder verwacht en hadden de tijd gedood door maar vast alles klaar te zetten, tot en met het drumstel toe. Zo lukte het om binnen het kwartier met ons optreden te starten.

We zaten in de grote middenruimte van de kas, met aan weerszijden de kassen waar gerbera’s werden gekweekt. “Speel niet te hard, denk om de ruiten”, waarschuwde Jan aan het begin. Maar nodig bleek dit niet te zijn. We troffen het dat deze kas hoog was en het geluid goed weg kon. Het was eigenlijk prima spelen daar. Van tien voor twaalf tot half één hebben we ons eerste blok gespeeld. Het ging eigenlijk best wel lekker. In ons midden hadden we deze keer Harry die de plek van Roel innam op de tenorsax en er geen enkele moeite mee had om ook alle solo’s voor  z’n rekening te nemen. Fijn als je op zulke mensen kunt terugvallen.

 

Om half één terug naar de locatie voor de lunch. Die was prima verzorgd, met lekkere soep en heerlijke broodjes. Voldoende aangesterkt hierdoor konden we om kwart voor twee starten met ons tweede blok. Licia liet weer horen een goed geluid te kunnen voortbrengen. Maar zij, en niet alleen zij, was wel verbaasd, dat Merci ineens een maat langer duurde bij sommige spelers. Hoe kan dat nou? Er zaten in dit tweede blok meer slordigheidsfoutjes en problemen met het tempo, maar als geheel was dit best een goed optreden. Om half drie zat onze inbreng aan deze dag erop. Nog even geluisterd naar de altijd prachtige uitvoering van de nummers door K&G, nog een bosje gerbera’s gekocht voor het thuisfront en toen de reis naar Dordrecht maar weer aangevangen. Het was prettig toeven in de kas. Ben wel benieuwd wat de volgende organiserende vereniging als locatie uit de hoge hoed tovert. Een dierentuin, een visafslag, een zorgboerderij? We zullen het zien.

Datum: 
maa, 2014-04-07