Succes met Bigband Meeting +

ma, 2014-02-10 19:35

Het beloofde vooraf al een mooie avond te worden en dat is het ook geworden. Alles werkte ook mee. De zaal van Benevia is bijzonder geschikt voor zo’n festijn, de medewerking van de mensen van het Philharmonisch Orkest was prijzenswaardig. De dames die rondliepen voor de drankjes en de hapjes waren uiterst vriendelijk. En dat waren nog maar de randverschijnselen. Dan was er het publiek. Uiteindelijk hebben meer dan honderd personen een kaartje gekocht voor deze avond, waardoor het gezellig druk was. Velen bleven ook tot het einde toe en waren enthousiast in hun reacties. En dat had weer te maken met wat er op het podium werd geboden.

JD’s Big Band deed de aftrap om acht uur ’s avonds. Dat onze band nog steeds aan het groeien is, bleek deze avond wel. We hebben dat meerdere keren buiten Dordrecht laten zien en daarop positief commentaar gekregen. Gelukkig hebben we het nu ook in onze eigen stad kunnen laten horen. En ook nu waren de reacties positief. Zelfs al gingen er hier en daar wat dingen mis en moest A Night opnieuw worden ingezet, het spelen ging eigenlijk best lekker. De vele oud-Juballers in de zaal zullen toch hebben kunnen horen dat we niet hebben stil gezeten de afgelopen paar jaar.

Onze vrienden uit Kapelle, Big Band Evergreens, betraden vervolgens het podium en lieten horen Zeelands beste Big Band te zijn. Lekkere muziek, mooie solo’s, zangnummers met hart en ziel gebracht en een prima ondersteuning. Een goede keuze om hiermee een programma  te vullen.

De avond werd afgesloten door de Donuts, een zevental blazers met drumstel. En vooral met heel veel klasse. Dat verpakt in een vrolijke sfeer, zorgt ervoor dat het een feestje werd om naar te kijken en te luisteren. Duitse schlagers en Zuid-Europese muziek en hits uit vervlogen tijden kwamen allemaal langs, met als absoluut hoogtepunt een fantastische uitvoering van Bohemian Rhapsody.

Voordat je het weet is het dan al weer ruim over elven en is deze avond voorbij. Een avond waarbij niemand zich heeft hoeven vervelen, want er werd genoeg geboden. Een formule die wellicht vaker kan worden toegepast.

 

Datum: 
maa, 2014-02-10