Gouda bij kaarslicht 2013

za, 2013-12-14 14:01

De eerste keer dat de jaarlijks terugkerende kaarsjesmarkt in Gouda op een vrijdagavond werd gehouden. Een goede keuze blijkt dat te zijn geweest, want de publieke belangstelling op deze avond was zeer groot. Voor het tweede achtereenvolgende jaar was onze Big Band uitgenodigd om ons programma met populaire kerstliederen ten gehore te brengen. Gelukkig kon dat ook met zang. Licia heeft al even keelproblemen en kon en mocht niet zingen. Opnieuw blijkt dus dat het echt nodig is dat er twee zangers aan onze Big Band verbonden zijn. Gelukkig konden we een beroep doen op Jim. Vorig jaar heeft hij met Licia de zangnummers in Gouda gebracht. Eerder dit jaar heeft hij door drukke werkzaamheden aangegeven zijn rol bij de Big Band te moeten beëindigen. Toen hij vernam van onze problemen heeft hij onmiddellijk laten weten bereid te zijn om medewerking te verlenen. Voordeel was natuurlijk dat hij de zangnummers vorig jaar al had ingestudeerd. Eén repetitieavond en Jim was er weer klaar voor. Wij zijn hem dankbaar, want een deel van het programma is zonder zang nauwelijks te brengen.

Evenals vorig jaar hebben drie van onze trompettisten, hoog van de toren blazend, de activiteiten van deze avond geopend. Na de viering bij de boom voor het met kaarsen verlichte stadhuis, waaronder de samenzang van bekende kerstliederen, startte het optreden van JD’s Jingle Bells Big Band om 20.15 uur. Al bij het inblazen vormde zich een kring van kijkers en luisteraars, die alleen maar groter werd toen het eerste nummer werd gespeeld. Blijkbaar inspireerde de muziek de mensen zo zeer dat er ook lekker werd meegedanst op de swingende nummers.  Na het eerste blok gespeeld te hebben, was er even tijd voor pauze. Na de pauze stond er niemand meer op dat deel van het plein. Opnieuw was alleen het inblazen al genoeg om de mensen die richting weer uit te krijgen en zo stond er ook bij de tweede keer het kerstprogramma brengen weer een flinke kring van mensen naar de muziek te luisteren. De organisatie heeft laten weten zeer te spreken te zijn over ons optreden en heeft ons weer uitgenodigd voor de editie van 2014.

Vermeldenswaard is nog dat de drie trompettisten die 's avonds op de toren stonden te spelen, die middag in de Gouwekerk hebben meegerepeteerd in het programma met de operazangeres Tanja Kros. Over veelzijdigheid gesproken.

Zie verder de foto's in het fotoalbum.

Datum: 
zat, 2013-12-14