Optreden Polderwiel

di, 2013-11-05 17:50

Het was er warm en ruimte om een zo’n grote Big Band een plek te geven, was er nauwelijks, maar het was er ook heel gezellig. Het woonzorgcomplex Polderwiel in de wijk Stadspolders had een wintermarkt georganiseerd voor bewoners en wijkbewoners en bood ruimte aan kramen met kerstkaarten, sieraden, boeken en kramen met een kleine rommelmarkt. Daarlangs reden de rollators in file en de verschillende artikelen gingen van hand tot hand. In het midden van de grote zaal stonden stoelen en tafels waar bewoners en gasten koffie konden drinken. Daar was ook de ruimte waar JD’s Big Band stond opgesteld, ter verhoging van de feestvreugde.

Even voor elf uur werd het eerste nummer ingezet. Jan gaf nog wel aan niet te hard te blazen. Commentaar achteraf was dat het niet te hard was en ook dat we goed gespeeld hadden. Ik zelf zat naast een kraam waar een dikke meneer kerstkaarten wilde verkopen. Die lagen uitgespreid op de tafel voor hem. Helaas voor hem konden de klanten zijn waar niet bewonderen in de tijd dat wij speelden, omdat we de loopruimte voor zijn kraam versperden. Die man heeft zitten genieten van de muziek en gaf het hardst applaus na ieder nummer. “Verkopen doe ik straks wel, nu geniet ik van jullie muziek” zei hij tussen twee nummers door tegen mij.

Bij meerdere bezoekers kon je overigens zien dat ook zij veel waardering hadden voor wat JD’s Big Band tegenwoordig te bieden heeft. De dame die dit soort dingen regelt voor de verschillende wooncentra voor ouderen in de stad en die ons voor dit optreden heeft gevraagd, was ook zeer tevreden en gaf aan dat ons optreden voor herhaling vatbaar is.

Na een uurtje gespeeld te hebben, keerde de rust weer in de zaal. De instrumenten werden weer ingepakt en snel zocht ieder de frisse lucht weer op, want pfoeh… wat was het daar warm.

Datum: 
din, 2013-11-05