Vliegveld Seppe - altijd goed!

di, 2012-07-03 18:18

Op zaterdag 30 juni 2012 was ons tweede optreden op het vliegveld Seppe, in de hangar waar de historische toestellen staan opgesteld. Deze keer was de ruimte gehuurd door de Rotary Club uit Roosendaal voor een feestavond. Om 18.00 uur begonnen wij ons optreden en hebben hier een kleine drie kwartier gespeeld. Nu klopte wel alles, het geluidsniveau was goed afgesteld. Na ervaringen tijdens een eerder optreden in deze hal, was verzocht niet voluit te spelen, zodat de bezoekers wel met elkaar zouden kunnen blijven praten. Heel beheerst klonk het eerste blok. Veel geconcentreerder dan eerder die dag. Maar nu kon iedereen ook horen wat hij moest horen.

Na een kleine drie kwartier, in de pauze van ons optreden, werd één van de aanwezige gasten per lot aangewezen om mee te mogen vliegen met een open vliegtuigje. De dame op wie het lot viel, was bereid die plek in te nemen. Buiten waren de andere aanwezigen er getuige van dat zij de lucht in ging en na zo'n twintig minuten weer veilig op het vliegveld landde. Terug in de zaal werd afscheid genomen van de huidige voorzitter van de Rotary Club en werd het duo dat de hamer overnam begroet. Toen dit alles na de nodige toespraken en bedankjes had plaatsgevonden, stond de maaltijd voor de gasten klaar. Tijdens de maaltijd hebben wij ons tweede blok gespeeld. Evenals bij het eerste blok was dit heel beheerst en werd er goed gespeeld. Na een ruim half uur kregen wij het teken dat wij konden aansluiten voor de maaltijd.

Tijdens deze pauze kregen we al van een aantal gasten te horen dat we goed speelden. Zelfs werd de vraag gesteld of wij professioneel optraden. Een andere vraag was een opmerkelijke: "Kunnen jullie ook wat harder spelen?". En wij ons maar inhouden, omdat dit tegen ons was gezegd. Wel, toen wij onze plek weer hadden ingenomen en wij ook van vervangende dirigent Cees toestemming kregen "om los te gaan", hebben wij ons ook niet meer ingehouden. Het werkte kennelijk bevrijdend. Waren de eerste twee blokken al prima, het derde blok hebben we echt uitstekend gespeeld. Zonder de beheerstheid te verliezen, lag het geluidsniveau een stukje hoger en klonk het enthousiasme ook door. De gasten kwamen op een bepaald moment ook massaal op de vloer voor een dansje. Dit optreden werd met een luid applaus door de aanwezigen afgesloten. De Rotary Club was zeer tevreden, wij waren zeer tevreden en Hans, die als contactpersoon met de Rotary Club had opgetreden, was blij dat het optreden van JD's Big Band zo'n groot succes bleek te zijn. Ach, op Seppe spelen we eigenlijk altijd goed.                                                                                                                                  Wanneer mogen we weer?

Datum: 
din, 2012-07-03