Optreden bij Opus 3

di, 2012-07-03 17:53

Op zaterdag 30 juni 2012 heeft JD's Big Band een bijdrage geleverd aan het jaarlijks terugkerend evenement dat normaal Opus 5 heet, maar dit jaar was gedecimeerd tot Opus 3. Naast onze Big Band speelde op het Stadhuisplein te Leiden natuurlijk de organiserende vereniging K&G 3 en was ook Rijnmondband 3 aanwezig.


Reeds om 09.00 uur waren alle muzikanten aanwezig in het clubhuis van K&G, waar de koffie en de cake klaar stond. Complimenten aan K&G 3, want alles was prima geregeld die dag. En wat niet goed was, viel K&G niet te verwijten.


Om half tien vertrokken 4 boten van de steiger in de nabijheid van dit clubgebouw. Een prachtige vaartocht over de Rijn door het centrum van Leiden volgde en dat in het zonnetje met een heerlijke temperatuur. Uiteindelijk stapten we bij de trouwsteiger van boord en liepen het Stadhuisplein op. In een hoek van het plein was de plek gecreëerd waar de muziekgroepen konden spelen. Heel leuk, dicht bij het terras dat vrijwel steeds goed bezet was.


Jammer was dat bij aankomst de geluidsversterking nog helemaal moest worden opgebouwd. Degene die hier verantwoordelijk voor was, kwam veel te laat. Een soundcheck was daardoor niet meer mogelijk. Nog erger, de saxen speelden  eerst onversterkt. Dan is de geluidsverhouding ook direct zoek. Het eerste blok dat wij speelden was dan ook matig van kwaliteit.


Na ons speelden Rijmond 3 en K&G 3 en dat klonk heel leuk. Wij stonden boven op een galerij langs het stadhuis en keken mooi op de bands beneden. Tussen de middag kregen wij de lunch hier ook aangeboden. Nogmaals, K&G 3 heeft dit allemaal prima georganiseerd.


Ons tweede optreden begon om 13.00 uur. De saxen hadden nu wel versterking. Dat speelt wel beter. Maar op de een of andere manier kwam het geheel toch niet helemaal lekker uit de verf. We kunnen beslist beter spelen dan we hier hebben laten horen. Het bewijs hiervoor is diezelfde dag nog geleverd tijdens ons optreden in Seppe.


Met de boot werden we om kwart voor twee opgehaald en keurig op tijd vertrokken we naar het zuiden, naar het vliegveld Seppe voor het tweede optreden van deze dag.


 

Datum: 
din, 2012-07-03