JD's Big Band treedt dit jaar niet op in Spanje

za, 2012-02-25 17:11

JD's Big Band was bezig zich voor te bereiden op een week optredens in Calella, Spanje, van 13 tot en met 20 oktober 2012. Helaas is gebleken dat een te groot gedeelte van de band die week niet bescgikbaar is. Misschien een ander jaar?


 


 Het stadje Calella ligt zo’n 50 kilometer ten noorden van Barcelona en is een badplaats  aan de Middellandse Zee. Het stadje heeft zo’n 17.000 inwoners. De temperaturen zijn er   in oktober nog hoog  genoeg om lekker aan het strand te kunnen liggen of een verfrissende duik in de zee te nemen.


Het feest dat in jaarlijks in oktober wordt gehouden heeft een Duitse naam. Daar ligt de oorsprong ook.   Een  Duits feest met muziekverenigingen veel mensen, gezelligheid en   het drinken van pullen bier. In de loop der  jaren is het meer een ontmoetingsplek  geworden voor amateurmuzikanten uit heel Europa. In de editie van  vorig jaar deden groepen uit 15 Europese landen mee.


Dit jaar is speciaal, want dan wordt dit feest voor de 25ste keer georganiseerd. Er staat een grote tent op het strand waar zo’n 3000 personen in kunnen en waar de muziekgroepen zich presenteren. Drie weken lang vinden deze optredens plaats, waarvan JD’s Big Band in de laatste week zich zal presenteren. Tot de activiteiten behoort ook een parade samen met de andere deelnemende muziekgroepen door het centrum van het stadje. Het wasde bedoeling om op vrijdag 12 oktober per bus richting Spanje te rijden, aankomst in de middag van 13 oktober. We zouden een week lang verblijven in een *** hotel en zouden die week regelmatig onze muziek ten gehore brengen in de tent op het strand of in het stadje.  Vertrek uit Calella stond gepland op zaterdag 20 oktober, verwachte aankomst in Dordrecht zondagmiddag.


 


Hieronder een kaartje met de route naar Calella.


 


  


 


 

Datum: 
vri, 2012-03-09